BEKIJK GRATIS TRAINING

Wel of geen community bouwen bij je online programma?

 

Bouw ik wel of geen community met mijn online programma en op welke manier?
Dat is de vraag van vandaag.

Allereerst, waarom zou je een community bouwen bij je online programma?:
1. Zodat mensen elkaar kunnen bemoedigen en helpen. Ze zijn op dezelfde wijze met iets bezig en dat zorgt ervoor dat mensen het gevoel hebben dat ze er niet alleen voor staan.
2. Om hulp te geven bij je online programma. Zo geef je wat extra service en wat meer aandacht voor individuelen.

Het bouwen van een community bij je online programma is altijd een BONUS. De reden waarom het een bonus is is omdat als mensen zich niet positief gedragen, je ze wilt kunnen verwijderen uit de community zonder dat je het hele programma hoeft terug te betalen. Die vrijheid wil je als kennisondernemer houden.
Persoonlijk ben ik wel van een online community omdat dit net even de extra push geeft voor mensen om het programma te doorlopen, zodat ze net iets verder te komen.

Vooral bij een groepsprogramma, dan zou ik ook een community maken!
Als je een lidmaatschap maakt is een community een must! Mensen komen vaak voor de kennis maar blijven voor de community.
Heb je een korte cursus, dan zou ik dit waarschijnlijk niet doen, omdat hier vaak geen hulp bij zit.

Mijn favoriete manier om een community te bouwen is nog steeds op Facebook. Er zijn tegenwoordig heel veel tools om dit op andere manieren te doen, maar Facebook is nog steeds het meest laagdrempeligst en intuïtief. Je kunt het ook op Instagram doen, maar er is iets minder gevoel van conversatie op Instagram. Ook al is je doelgroep meer op Instagram, dat betekent niet dat je geen Facebook community kunt maken.
Ik zou wel beperkte toegang geven tot deze community. Duurt jouw programma 3 maanden, dan hebben ze 3 maanden toegang. Als mensen daarna verlengen met jou, kunnen ze langer toegang krijgen, anders worden ze verwijderd. Er moet een einde kunnen komen aan de community, anders werk je jaren gratis en dat is ook niet de bedoeling.
Dus yes, ik zou in de meeste gevallen voor een Facebook community gaan, om extra support en specifieke informatie te kunnen geven. Op Facebook kun je dan terugkerende thema's hebben, af en toe een live geven als je dit wilt en mensen laten connecten met elkaar!
Op deze manier kun je het meeste impact maken bij je ideale klant en zorgen dat zij het grootste resultaat behalen.

Laat me weten, houd jij van een online Facebook community bij een online programma, of zou je liever een programma maken zonder community?

In 90 dagen van Idee naar Lancering van je online programma

Ik laat je zien hoe je kunt starten met je online programma, zonder een groot publiek of mailinglijst en je eerste 1k per maand kunt verdienen, in 45 minuten per dag. 

BEKIJK GRATIS TRAINING
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.