BEKIJK GRATIS TRAINING

Geen e-maillijst? 4 manieren hoe je snel je e-maillijst groeit

 

Heb je al een e-maillijst? Nee? de meeste van mijn klanten beginnen bij 0, of met een magere e-maillijst. En weet je... iedereen begint uiteindelijk ooit bij 0. Dus je moet ergens beginnen.

Nu is een e-maillijst de manier om je eigen volgers te verzamelen. Social media is niet van jou, je e-maillijst wel. En het is gewoon zo: hoe groter de lijst (en actiever hé)... hoe meer omzet!

Wat kun je doen als je geen e-mail lijst hebt:
1.  Allereerst.... lanceren. Doordat je gaat lanceren, groeit je e-maillijst het snelst! Dus plan die lancering in je agenda en ga niet wachten tot je een e-maillijst hebt. Je kunt lanceren met een challenge, masterclass of een social media campagne naar een wachtlijst. Dat zijn al 3 manieren om e-mailadressen te verzamelen. Een lancering geeft reuring en daardoor komen mensen in actie om zich nu in te schrijven.
2.  Mensen uitnodigen naar een Masterclass, webinar of gratis training. Je geeft informatie weg voor een e-mail adres. Het mooie is.. dit is de kortste klap op ook het verkopen van je aanbod, dus mooi om mee te beginnen.
Je kunt een e-book schrijven, een recepten boek, of een worksheet in PDF vorm weggeven. Een stuk informatie waar mensen gelijk mee aan de slag kunnen, in ruil voor een e-mailadres.
3.  Je kunt een blog schrijven waarbij je de samenvatting of een extra template achter een e-mail optin zet. Dit noem je een content upgrade. Dit kun je eventueel wekelijks doen als je actief bent in bloggen en je email lijst groeit.

Ga niet wachten op inschrijvingen
Vervolgens zorg je dat je dit op je social media goed deelt, goed in je insta bio hebt staan, op je facebook profiel hebt staan en er vaak over praat. Als je alles hebt klaar staan, is het wel de bedoeling dat je ogen op je gratis weggever, content upgrade of masterclass hebt staan. Dit kan je doen door er veel over te delen, er over te adverteren of anderen erover laat praten...
Als je vervolgens niks doet en wacht op e-mailadressen, dat heeft niet zo veel zin. Je moet de traffic (aantal ogen op jou) gaan sturen! dus wees daar actief mee!

Het beste is natuurlijk om een combinatie te maken van deze drie manieren. Een combinatie aanpak werkt altijd het beste, alleen moet je wel ergens beginnen. Als 1 ding klaar staat, voeg dan een ander ding toe in een volgende stap. Dit is iets waar je on-going mee bezig bent. Het groeien van je e-maillijst.

Uitschrijvingen horen erbij
Wees niet té gefixeerd op het nummer.. je zult zien dat je ook veel uitschrijvingen hebt.. en dat is prima! Wees daar niet te teleurgesteld over. Bedenk.. dat zijn niet jouw ideale mensen op dit moment. Ik heb me ook vaak uitgeschreven voor iets, waar ik me later weer heb ingeschreven. Soms is het niet nu.. maar volgen mensen je nog wel, of zijn het niet de juiste mensen.

Op welke techniek ga jij je als eerste focussen?

In 90 dagen van Idee naar Lancering van je online programma

Ik laat je zien hoe je kunt starten met je online programma, zonder een groot publiek of mailinglijst en je eerste 1k per maand kunt verdienen, in 45 minuten per dag. 

BEKIJK GRATIS TRAINING
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.