BEKIJK GRATIS TRAINING

Wat als je online programma FAALT

 
 

Laten we het hebben over falen. Altijd een lastig onderwerp, want falen willen we niet.

Ik ben Merel en ik help ondernemers met het bedenken, maken en verkopen van hun online programma!

Vandaag gaan we het hebben over het onderwerp dat je als ondernemer probeert te vermijden.

En als ik eerlijk ben.. het is ook het onderdeel waarom veel mensen niet eens starten... want wat als ik faal?

Ik geloof niet zozeer in falen, ook al voelt het soms wel zo. Omdat ik denk dat in elke keer dat iets NIET lukt er een les is voor ons. Als iets niet gaat zoals we willen, is er dus iets mis gegaan en dat moeten we analyseren.

Je faalt in mijn mening alleen als je er geen les uit trekt, op de zelfde voet doorgaat hopend dat het dan wel gaat aanslaan... of dat je besluit te stoppen.

En ook al doet het pijn, en doet het wat met ons ego.. je kunt ook een lerende houding hebben...
Van:
Dit gaat voor mij werken, ik moet alleen gaan uitzoeken HOE.

Het is dus belangrijk dat je je gevoel en wat er echt gebeurd is.. kunt scheiden.

Je gevoel zegt... al die mensen zien dat ik faal... AAHH
Het wordt nooit wat, ik ben niet goed genoeg.

Maar wat er misschien gebeurd is ...
niemand kocht iets.. of niet veel mensen kochten iets..
dus mijn doel is niet behaald

Dit kunnen verschillende redenen hebben... laten we daar even naar kijken. Als je niet je doel haalt kan dit komen door het volgende:

Je hebt niet genoeg mensen bereikt... Wij verkopen in ons programma met een webinar. Stel dat je maar 50 aanmeldingen hebt en er komen 15 mensen naar je webinar, kun je niet verwachten dat je 20 plekken verkoopt. Er is altijd een % wat koopt, vaak is dit tussen de 2-5% van je lijst. Soms zijn je aantallen dus gewoon de klein om verkoop te reaslieren
Je hebt de verkeerde boodschap gekozen. Als je jouw online programma verkoop, doe je dit met een marketing boodschap waarvan je denkt en hoopt dat dit aansluit bij je ideale klant. De eerste lancering is voor de validatie van de marketing boodschap en de behoefte van jouw online programma. Misschien sluit dit niet goed aan... dan moet je weer terug naar de tekentafel en er achter komen wat jouw ideale klant wel op aangaat.
Ben je genoeg zichtbaar geweest... mensen kopen niet omdat ze niet weten dat je een aanbod deed. Mensen kijken niet naar elk social media berichtje van je, naar iedereen email, kijken niet iedere video. Je moet dus overal zichtbaar zijn tijdens je lancering. Vaak moeten mensen 7x overwogen hebben om mee te doen, voordat ze pas echt meedoen.

Dit zijn de 3 hoofd redenen dat je lancering misschien zou kunnen falen. Natuurlijk zijn er veel dingen die je kunt tweaken, maar deze 3 redenen zijn het belangrijkst om succes te behalen.

Gaat er een keer een lancering mis... of is de uitkomst lager dan verwacht.. baal er even 1-2 dagen van, en pak jezelf op en ga door! Het is zonde als je in een negatieve spiraal gaat zitten, vervolgens opgeeft en niet verder gaat.

En ben je nog niet begonnen... geef jezelf de toestemming om een mislukte lancering te hebben, omdat jij een doel voor ogen hebt en dat ga je behalen, of je eerste lancering nu lukt of niet. Heb een "ik geef niet op" houding. Ga kijken... hoe kan dit voor mij gaan werken?..

Ik hoop dat dit jou geholpen hebt om niet op te geven na een tegenvallende lancering of de angst voor een tegenvallende lancering.

En onthoudt... Falen is geen falen als je er van leert!

In 90 dagen van Idee naar Lancering van je online programma

Ik laat je zien hoe je kunt starten met je online programma, zonder een groot publiek of mailinglijst en je eerste 1k per maand kunt verdienen, in 45 minuten per dag. 

BEKIJK GRATIS TRAINING
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.