Hoe krijg je jouw eerste klanten?

 

Stel je hebt nog geen klanten gehad voor je coaching business of je begint iets nieuws.. hoe kom je dan het snelst aan betalende klanten?

Iedereen begint uiteindelijk bij een 0 punt. Die eerste klant moet een keer over de brug komen. Hoe kom je nu aan je eerste klanten voor jouw programma?

Ooit werkte ik in een reclamebureau waar we voor Heineken werkte en ik ging mee met het salesteam. Wat zij toen deden is: ze maakten afspraken met elke kroeg in de buurt om te kijken of ze hun Heineken dranken pakket konden verkopen. Dus ze hadden hun aanbod, in een mooi PDF sheet boek mee en ze bespraken met de kroeg eigenaar waar ze tegen aan liepen, wat hun aanbod was, en waarom dit aantrekkelijk was voor deze kroeg.
Door het persoonlijk contact en de klik en het goede aanbod ging de kroeg dan in zee met Heineken of niet.

Dit werkt ook zo in online business, alleen is de vorm anders.
Je moet uiteindelijk in een gesprek gaan komen met mensen die een hulpvraag hebben.
Je kunt kijken of je mensen online kunt helpen in b.v. een facebook groep. Ik zit zelf in een online business facebook groep en er is veel mogelijkheid om mensen te helpen. Als je dan mensen geholpen hebt met een call, kun je altijd vragen aan het einde van de call of ze de volgende stap met je willen zetten, waarna je het aanbod deelt.

Dus je moet in contact komen met je ideale klant. Als netwerken niet helemaal jouw cup of tea is (offline of online) of je vindt dit te langzaam gaan, dan raad ik aan om een gratis training te geven over jouw expertise en dan vervolgens mensen een aanbod te doen.

Je nodigt dan mensen uit naar je gratis training. Dit kan via je warme kanalen gaan (warme kanalen zijn mensen die jouw al kennen), de mensen die je op FB of IG spreekt, maar je kunt ook een advertentie zetten.
En statistisch gezien, als mensen je NIET kennen, dan converteert zo ongeveer 5%. Dus je vraag 100 mensen om deel te nemen, 5% wordt klant. Dit komt omdat tijdens zo'n training niet 100 mensen aanwezig zijn, maar vaak zo'n 35%. Hoe warmer je contact is, hoe hoger dit percentage.

Dus wat moet je doen om je eerste klant binnen te krijgen:
- Maak een goed aanbod (met een duidelijk transformatie).
- Presenteer je aanbod ergens (webinar, salescall, tijdens hulpvraag etc)
- Zorg voor voldoende ogen op je aanbod
Het snelst gaat: mensen persoonlijk uitnodigen, want dan voelen ze de binding met je.

Ik heb mijn eerste klant gekregen uit mijn eigen warme kanalen, na een gesprek waarbij ik iemand probeerde te helpen. Mijn tweede klant kwam uit een doorverwijzing van een andere coach en mijn klanten daarna komen bijna allemaal vanuit een webinar.

Probeer echt de insteek te hebben om mensen te helpen met jouw kennis! Dan kun je altijd aan het einde de vraag stellen: wil je dat ik je bij het vervolgproces help? Is het antwoord ja, dan kun je jouw aanbod doen.

Succes met het krijgen van je eerste klanten!
www.thebusinessadventure.com

 

In 90 dagen van Idee naar Lancering van je online programma

Ik laat je zien hoe je kunt starten met je online programma, zonder een groot publiek of mailinglijst en je eerste 1k per maand kunt verdienen, in 45 minuten per dag. 

BEKIJK GRATIS TRAINING
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.