BEKIJK GRATIS TRAINING

Hoeveel kost het maken van een online programma?

 

Hoeveel kost het maken van een online programma?

Deze vraag krijg ik denk ik het meeste als het gaat om het maken van je online programma.
Het mooie van een online programma business is dat je bijna geen kosten hebt. Je hebt geen kantoor nodig, geen personeel en hiermee kun je doorgroeien totdat je 1 miljoen omzet. Je kan alles prima zelf doen. Dit kan bijna geen andere business. Dan heb je toch echt personeel nodig, computers, een plek, auto's etc.

Een ding wat je wel nodig hebt is techniek:

Je hoeft geen dure website te laten maken, maar je hebt wel een aantal abonnementen nodig voor een online programma.
- Ik gebruik zelf Kajabi, want deze heeft het online programma gedeelte, website, hosting, e-mails, funnels allemaal in één. Dit bedrag is ongeveer €100/110 euro per maand, ligt er aan wat voor pakket je kiest.
- Daarna gebruik ik zelf WebinarGeek voor mijn webinars. Deze software vind ik zelf fijn. ik betaal €40-50 per maand. Maar je kunt ook ZOOM gebruiken.
- Ik investeer ook in Facebook advertenties. Maar wel op een manier dat er geld uitkomt, dus dat is bijna geen maandelijkse kostenpost meer.
- Ik gebruik een betalingssysteem dat heet: Link to Pay, deze is gekoppeld aan Kajabi. Je kunt ook kiezen voor Plug & Pay. Dit zijn betalingssystemen wat maandelijkse deelfacturen stuurt. Wil je geen deelfacturen sturen, kun je ook Mollie gebruiken en Plink dat is een bijna gratis setup.


Wat ik wel heb, maar geen must is:
- Ik heb Canva Pro, omdat ik heel veel met Canva doe en dit makkelijk vindt, dit is geen vereiste.
- Ik gebruik Later voor mijn Instagram scheduling, maar hiervan kun je ook de gratis versie hebben. Ik heb de betaalde versie zodat ik in mijn eerste bericht hashtags kan zetten.
- En ik gebruik ook Zapier in mijn bedrijf, de betaalde versie. Dit gebruik ik om bijvoorbeeld de registraties van Webinar Geek naar mijn e-maillijst te krijgen. Of bepaalde advertenties naar mijn e- maillijst te krijgen. Je kunt hier voor veel mogelijkheden de gratis versie voor gebruiken.
- Voor mijn klant informatie gebruik ik Airtable en dat is gratis
- En voor mijn dag tot dag scheduling gebruik ik Click up, dat is ook gratis.

Wel heb ik vanaf het begin van mijn business geïnvesteerd in een boekhouder. Als er een plek is waar ik de afgelopen jaren veel mee heb bespaard is het door mijn boekhouder en alle aftrekposten en slimme regelingen waar ik geen weet van hebt. Dus dat is denk ik mijn slimste investering ooit geweest.

Opgeteld
Dus even opgeteld, wat kost een online programma nu... zo'n €150/160 euro per maand aan software, of met deelbetalingen €200 per maand. In de meeste gevallen is dit één klant per maand.

Gratis trials
Veel programma's waarmee ik werk hebben een 30-45 dagen trial versie, dus van het moment dat je dit opzet, en ik raad dit aan om pas te doen wanneer je het echt nodig hebt,  dan heb je 30 dagen om omzet te creëren!
Ga het dus pas gebruiken en start met je techniek pas als je het echt nodig hebt en je klaar ben om te lanceren.
Ik heb al jaren Kajabi, en het eerste jaar dat ik Kajabi had, had ik alleen nog een service based business, en elke keer als ik Kajabi moest betaling vond ik dit veel.. ook omdat ik nog geen online programma sales had.
Maar nu er maandelijks goed geld binnenkomt, vind ik het echt geen probleem om te betalen!
Dus zorg dat je omzet gaat draaien en geniet van de systemen die dit makkelijk maken. Ik zie het dus ook als investering in mijn business en niet als kosten.

In mijn ebook vertel ik welke programma's ik zelf gebruik en wat de alternatieven zijn. Die kun je hier downloaden www.thebusinessadventure.com/tools

30 dagen gratis Kajabi: https://app.kajabi.com/r/hRVjZg83

In 90 dagen van Idee naar Lancering van je online programma

Ik laat je zien hoe je kunt starten met je online programma, zonder een groot publiek of mailinglijst en je eerste 1k per maand kunt verdienen, in 45 minuten per dag. 

BEKIJK GRATIS TRAINING
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.