BEKIJK GRATIS TRAINING

Welke dingen moet ik echt uitbesteden bij mijn online programma?

 

Hoeveel moet ik echt uitbesteden bij het maken van een online programma?
Ik weet dat veel coaches hier fan van zijn: veel dingen uit besteden. Ik zelf heb ook veel geoutsourced en een team van mensen gehad ter ondersteuning, maar de power van een online programma is naar mijn mening dat je NIKS hoeft uit te besteden en dat je alles zelf kunt doen.

Ik heb persoonlijk niks uitbesteed. Ik heb wel een coach, maar alles maak ik zelf. De teksten, de graphics, de website, het filmen, de advertenties, de marketing.
Ik heb wel een VA die me helpt met mijn content verspreiden, maar dit is luxe. Ik merkte gewoon dat de uitvoering ervan bij mij telkens op een laag prioriteiten lijst kwam, waardoor ik dit niet doorzette.

In mijn mening HOEF je dus niks uit te besteden en dat is dus het mooie. Ik ben erg pro administratie uitbesteden, maar daar blijft het wat mij betreft bij.
Eigenlijk moet je op zoek gaan naar de makkelijkste manier om resultaat te behalen. Een academy maken in Wordpress, tja dat is ingewikkeld. Daarom koos ik Kajabi, omdat dit makkelijk is.
Bij Canva koop ik vaak templates voor die ik mooi vindt, dan hoef ik niks van scratch te maken en staat het al mooi voor me klaar.
Ik heb systemen waardoor ik klanten makkelijk kan behandelen, en daarom heb ik geen VA nodig om me te helpen met e-mail en klant contact.
Ik plan posts in ook voor mijn programma, zodat ik dit maar 1x per maand een half uur hoef te doen. Zo maak je het voor jezelf makkelijk.
Dus...uitbesteden mag, maar het hoeft niet. Het werkt naar mijn idee ook beter dat als je eerst zelf weet hoe iets werkt, zodat je het beter kunt uitbesteden.

Wil je weten hoe jezelf een online programma van A-Z kan maken, zonder een groot team, volg dan de training In 90 dagen van idee naar lancering www.thebusinessadventure.com/masterclass-registratie

 

In 90 dagen van Idee naar Lancering van je online programma

Ik laat je zien hoe je kunt starten met je online programma, zonder een groot publiek of mailinglijst en je eerste 1k per maand kunt verdienen, in 45 minuten per dag. 

BEKIJK GRATIS TRAINING
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.