BEKIJK GRATIS TRAINING

Je verkoopt niet jouw kennis. Wat verkoop je nu eigenlijk wel?

 

Je verkoopt geen kennis of een programma... maar wat verkoop je nu wel?

Wat ik soms fout zie gaan is in deze business is dat mensen erg gefocust zijn op het verkopen van hun programma, alle ins en outs die erin zitten, maar komen dan tot de conclusie dat mensen hun programma helemaal niet willen hebben.

Weet je, mensen zijn lui.. die willen niet meer werk.
Als jij communiceert.. er zit 50 uur video content in.. denk jij: hé dit geeft de waarde van het programma aan. Voor jouw klant klinkt het als: ik moet 50 uur achter een scherm zitten.. dat klinkt als veel werk.

Mensen willen niet jouw kennis of een programma wat veel werk kost.
Zij willen het resultaat dat jij biedt, het resultaat wat het programma hun gaat geven.

Denk aan... afvallen bijvoorbeeld.
Wil jij elke week een check in, 10 video's kijken om te leren over voeding etc.?
Nee je wilt binnen 10 weken, 10 kilo afvallen. Dus je doet een programma omdat je die stip op de horizon ziet van over 10 weken.. en dan denk je "ik kan wel een beetje pijn (het doen van jouw programma) verdragen zodat ik straks het resultaat heb."

Of.. denk eens aan het hebben van een baan.. mensen willen niet naar hun werk zonder te weten dat ze daar resultaat uit halen. Het resultaat van je werk is dat je hier salaris uit overhoud... Dat is de reden dat je elke dag naar je werk gaat.

Focus dus bij je communicatie veel meer op het resultaat dat je programma behaalt.
Dit hoeft niet altijd een geld bedrag te zijn, dit kan ook meer vrijheid zijn, minder stress.. en dan in een zo'n specifiek mogelijke taal.. dus schets een scenario.

Stel je voor dat iemand in een stressvolle situatie zit, de kids gaan veel naar de BSO en ze hebben het gevoel dat ze veel dingen missen.. Als je dan communiceert:
"Dat je jouw werkdag helemaal zelf kunt indelen, zodat dat je jouw kids van school kunt halen". Dan is dat het gewenste resultaat!

Verkoop dus het resultaat, niet het product zelf, dan verkoopt je online programma veel beter!

Dit was mijn tip voor vandaag!

Wil jij kijken hoe je een online programma zonder stress toevoegt aan je bedrijf... boek dan een gratis strategie call met me, en dan kijken we hoe ik je verder kan helpen. Link: https://www.thebusinessadventure.com/connect

 

In 90 dagen van Idee naar Lancering van je online programma

Ik laat je zien hoe je kunt starten met je online programma, zonder een groot publiek of mailinglijst en je eerste 1k per maand kunt verdienen, in 45 minuten per dag. 

BEKIJK GRATIS TRAINING
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.